Branzica, aliment important in dieta bebelusilor

    [PARAG] Pentru prepararea branzeturilor se pot folosi diverse tipuri de lapte: de vaca, de capra, de oaie, de bivolita sau chiar combinatii intre acestea. Alaturi de carne, peste si oua, branza contine proteine care furnizeaza toti aminoacizii esentiali, substante pe care organismul nu este in stare sa le produca singur, dar care sunt indispensabile pentru formarea celulelor si tesuturilor. De asemenea, branza de vaci este foarte indicata in tratarea dereglarilor digestive ale copilului. Datorita acestor caracteristici branza poate constitui un foarte bun fel principal, ca alternativa la carne, peste sau oua. [/PARAG] [PARAG] [HP] Branzica delicioasa preparata in casa [/HP] Branzica de vaci poate fi facuta din lapte de vaca, fiert bine, insa pentru copiii mai mici de un an, se recomanda sa fie preparata din laptele praf folosit in alimentatia zilnica a copilului. Poti sa prepari branzica pentru micut prin doua metode: 1. Se adauga 3 linguri de iaurt peste 1 litru de lapte fiert si racit, dar caldut. Se acopera acest amestec si se lasa pentru 24 de ore, la o temperatura de 22–24 grade C pentru a se inchega. Se pune apoi la foc mic, amestecand incontinuu, pana se formeaza gramajoare mari de branza. Se lasa sa se raceasca, se pune intr-un sac de tifon si se lasa la scurs. 2. Poti prepara branzica folosind calciu lactic (se gaseste la farmacie). Se fierbe un litru de lapte, se lasa la racit, apoi se adauga 8 tablete de calciu lactic, pisate marunt. Se amesteca usor, iar dupa ce s-a racit se pune in tifon, la scurs. Prin aceste metode vei obtine o branzica de casa delicioasa, potrivita pentru perioada diversificarii. [/PARAG] [PARAG] [HP] Avantaje si dezavantaje [/HP] Fiind derivat al laptelui, branza contine aceleasi principii nutritive ca si acesta. Este deci un aliment pretios pentru ca este bogat in calciu important pentru sanatatea oaselor si dintilor, coagularea sangelui, activitatea cardiaca si contractiile musculare si este, de asemenea, bogata in proteine, magneziu, potasiu, fosfor, clor, sodiu si vitaminele A si E. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca branza are un continut sarac de fier si de vitamine cum ar fi vitamina C si, de regula, branzeturile contin si un procent mare de grasimi. De aceea, pentru copiii mici, sunt indicate tipurile de branza cu aport redus de grasimi intrucat sunt mai usor de digerat. [/PARAG]

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here