Tarte cu capsune

    Ingrediente: • 300g faina • 200g unt • 100g zahar pudra • 1 lingurita zahar vanilat • un varf de cutit sare • 500 g crema de vanilie • 200 ml lapte • 800 g capsune • 2 foi de gelatina • 200 ml sirop de capsune

    Mod de preparare:
    Se prepara aluatul fraged din faina, unt, zahar pudra, sare si vanilie. Se pune aluatul la rece pentru cel putin 20 de minute. Intre timp, se curata capsunele de codite, se spala si se lasa sa se scurga de apa pe un prosop. Se scoate aluatul din frigider si se imparte in 20 de bucati egale. Din fiecare bucata se intinde cate o foaie cu care se imbraca formele de tarte. Formele se pun in tava mare de aragaz. In fiecare tavita, peste aluat se pune cate un disc de hartie speciala de copt si peste acesta cateva boabe de fasole, pentru ca in timpul coacerii, aluatul sa creasca uniform. Tava se pune la copt in cuptorul bine incalzit dinainte. La inceput se coc tartele la foc iute, apoi la foc potrivit. Cand tartele s-au copt pe jumatate, se scoate tava din cuptor si se inlatura foitele si fasolea. Se pune tava din nou la cuptor pana se rumenesc uniform tartele. Se scot tartele din forme si se lasa sa se raceasca. In fiecare tarta se pune crema de vanilie, apoi se asaza peste ea capsune. Se fierbe in siropul de capsune, timp de 1 minut cu gelatina pusa inainte la inmuiat in putina apa rece. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa putin la racit. Se toarna calduta peste capsune.

    Crema de vanilie: Pentru crema de vanilie se fierbe 500 ml lapte, se bat 3 galbenusuri cu 300g zahar praf si 1 lingurita zahar vanilat. Se toarna laptele fierbinte peste galbenusuri, amestecand repede, incontinuu, pe foc mic sau la bain-marie. Se tine pe foc pana se ingroasa. se toarna peste tarte dupa ce s-a racit.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here