Supa de ciuperci in paine

    Ingrediente: • 400 g ciuperci •100 g smantana • 1 legatura de patrunjel • 50 ml ulei • 50 g unt • 80 g cascaval • 2 cepe • 2 capatani de usturoi • 4 chifle sau paini rotunde mai mari • 1 lingurita chimen • 1 lingurita cimbru uscat • 1/2 lingurita nucsoara sare, • piper

    4 portii – 80 minute

    Mod de preparare: Se taie cate un capacel si se scoate miezul fiecarei chifle, cu atentie, ca sa nu se sparga coaja. Peretii chiflei trebuie sa fie cam de 2 cm grosime. Se ung cu ulei, la exterior, si se pun intr-o tava la cuptor, la foc iute, ca sa se rumeneasca putin. Cand s-au rumenit, se scot afara. Intr-o cratita se calesc in unt ceapa, taiata marunt si ciupercile. Cand a scazut zeama pe care au lasat-o legumele, se toarna deasupra lor un mujdei concentrat de usturoi, in care s-a amestecat si smantana. Se condimenteaza cu chimen, nucsoara, sare si piper si se lasa 10 minute la fiert. Dupa acest timp, preparatul se imparte in chiflele rumenite in care s-a pus cate putin cimbru. Deasupra fiecareia se rade cascaval. Se pun chiflele la cuptor pana cand se topeste bine cascavalul. Se servesc fierbinti, imediat dupa ce au fost scoase din cuptor, pe farfurii calde.

    Sfat: Daca vreti sa-i uimiti pe prietenii invitati la o cina de toamna, pregatiti din timp atatea chifle mari cate persoane sunt la masa. Taiati un capac deasupra, scobiti miezul cu atentie, ca sa nu se sparga chifla, ungeti-le in exterior cu ulei si puneti-le intr-o tava, in cuptorul bine incalzit, ca sa se prajeasca. In aceste chifle fierbinti turnati apoi mancarurile preparate la cuptor. Chiflele se pun pe farfurii incalzite si se servesc imediat.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here