Cum stimulezi imunitatea copilului prin metode naturale?

Imagine de Susanne Jutzeler, suju-foto de la Pixabay

Toti parintii isi doresc copii sanatosi, iar pentru aceasta de multe ori sunt pusi in incurcatura pentru ca nu reusesc intodeauna sa gestioneze problema „cum sa-l apar de boli”. Iata cum stimulezi imunitatea copilului prin metode naturale.

Imunitatea organismului poate fi stimulata in multe moduri tocmai pentru ca aceasta depinde de mai multi factori. Alaptarea la san este considerata cea mai eficienta metoda de a spori imunitatea copilului. Pe un copil mic ce beneficiaza de o alimentatie diversificata, alimentele bogate in vitamine il mentin sanatos. Un mijloc care contribuie suplimentar la preventie este administrarea vitaminelor C si D, cel mai bine prin alimentatie naturala. Cele mai bogate in vitamina C sunt macesele, merisoarele, urmate de citrice. Vitamina D este prezenta mai ales in lactate si „portii” de joaca afara, la soare.

Importanta alimentatiei

Imunitatea artificiala este cea obtinuta prin vaccinare, iar cea naturala prin producerea bolii si in urma vindecarii ei se obtine imunitatea acelei afectiuni. Alimentatia sanatoasa, bogata in legume, fructe, proteine – carne de pui, peste, vita, galbenus de ou, lactate – fibre, asigura un suport bun pentru imunitate.

Specialistii au ajuns in egala masura la concluzia ca unele plante actioneaza cu precadere in stimularea imunitatii, cum ar fi macesele, catina, rostopasca, galbenelele. De asemenea, pentru imunitatea este esential somnul bun, odihnitor. Copilul trebuie sa fie odihnit! Nu trebuie pierdut somnul dintre orele 22.00 si 24.00 cand se secreta un hormon foarte important in regenerarea tesuturilor.

Copilul poate dormi si ziua, insa indiferent de cat de mult ar dormi ziua, nu poate echivala calitatea somnului din orele indicate mai sus. Oricum, un copil trebuie sa doarma aproximativ 10 ore pe noapte, nu mai putin. Asadar, daca ai observat ca cel mic este de la un timp mai sensibil la infectii, modifica-i alimentatia si eventual consulta si un medic specialist in homeopatie. Exista numeroase produse naturale care sporesc imunitatea si se gasesc in farmaciile naturiste, dar si in cele obisnuite. Dar indiferent ca este vorba despre uleiuri, tincturi, pastile, siropuri, trebuie sa ceri si sfatul medicului, nu doar al farmacistului, atunci cand intentionezi sa-i administrezi copilului pentru imunitate un produs, fie el si naturist.

Nu uita! Imunitatea reprezinta acea caracteristica o organismului prin care se apara de actiunea nociva a unor factori numiti antigene. Ca modalitate de lupta, sistemul imun nu prezinta numai imunoglobuline (anticorpi) secretate de unele din celulele sistemului imun, ci si o gama larga de celule si substante cu rol in medierea unor activitati a acestora.
Pielea este o imensa si importanta suprafata de contact cu mediul exterior, avand nevoie de o imunitate crescuta pentru a apara organismul de invazia multitudinii de microbi. Se apara prin descuamare, prin PH-ul acid pe care il prezinta, prin intermediul unor anticorpi situati imediat sub piele precum si prin activitatea enzimatica pe care o prezinaa unele celule din piele. O alta modalitate de intercatiune cu mediul este cea prin mucoase, acestea fiind reprezentate de: mucoasa nazala, respiratorie, a intregului tub digestiv, uretral, vaginala etc.

Info: Buna oxigenare si hranire a tesuturilor este foarte importanta, anemia scazand imunitatea. Proasta alimentatie interfereaza cu imunitatea, la fel si bolile gastrice. Degeaba mancam bine daca mucoasa intestinala este iritata si absorbtia nutrientilor din tubul digestiv nu se face corect sau avem un sindrom de malabsorbtie ori pur si simplu ne lipsesc unele vitamine care au rol in absorbtia unor factori: fara vitamina C fierul din alimentatie (sau pastile) nu poate fi absorbit, fara vitamina D nu se poate absorbi calciul etc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here