SuperBebe
Intra in Banda-Info

Sarcina: A noua luna – Saptamana 38

09.09.2010 superbebe

La inceputul celei de-a noua luni, bebelusul tau masoara 45 cm si cantareste 2,400 kg. Continua sa creasca si in lungime si in greutate. Pielea sa este din ce in ce mai intinsa. Este pregatit pentru marele voiaj.

9
Foto 1 din 1

Tu


Din cauza impregnarii hormonale, articulatiile bazinului care leaga oasele intre ele se relaxeaza. Acest lucru poate fi dureros, mai ales cand urci sau cobori scarile. Uterul cantareste peste 1 kg si are o capacitate de 4 – 5 litri de lichid amniotic. Esti mereu obosita, este posibil chiar sa suferi de greturi si ai un chef permanent sa faci ordine si curatenie prin casa. S-ar putea sa pierzi dopul mucos.

Bebelusul tau


Cantareste in jur de 3,3 kg (10 la suta pentru creier) si masoara in jur de 50 cm. Diametrul capului este de 9,5 cm. Este cea mai mare circumferinta comparativ cu toate partile corpului. Totusi creierul nu este complet dezvoltat, dar cresterea sa va continua pana la adolescenta. Copilul este complet constituit si reflexele sale sunt coordonate. O substanta de culoare maroniu inchis s-a acumulat in intestinele sale si se va elimina dupa nastere fiind vorba de primele scaune. Ficatul nu va mai fabrica globule rosii si albe, de acum inainte maduva osoasa va prelua aceasta actiune.

De stiut


In ultimele zile de sarcina, daca ti-e teama ca ar putea sa ti se rupa apa pe strada, poarta la tine servetele igienice, ca sa limitezi daunele. Oricum dupa ce ti se rupe apa, trebuie sa te duci imediat la maternitate deoarece copilul nu se mai afla in mediul sau steril.

Atentie la contractii


Daca inca nu ai nascut, oricum este clar ca ai intrat in linie dreapta. Este imposibil sa prezici cu exactitate nasterea unui copil. Doar 5 la suta dintre nasteri se intampla la data prevazuta, restul mai devreme sau mai tarziu. Trebuie doar sa fii atenta la semne, insemnand pierderea apei si declansarea contractiilor regulate si dureroase. Daca contractiile sunt dureroase si continue (mai mult de 5 pe ora), este cazul sa vorbesti cu medicul pentru ca inseamna vei naste foarte curand.
Nimeni nu stie cu exactitate ce declanseaza nasterea. Ceea ce se stie este ca plamanii copilului si placenta ta sunt cheia sincronizarii. Cand plamanii sunt la maturitate, secreta o proteina in lichidul amniotic care modifica producerea de hormoni. Aceste modificari provoaca reducerea emisiiolor de progesteron prin placenta si permit producerea unui noi hormon: occitocina care regleaza contractiile uterului si indica faptul ca nasterea se va produce. Te ajuta in egala masura sa uiti pe cat posibil de durere si sa te conectezi cu bebelusul tau.

 
Am mai scris despre: , , , , , ,
1 voturi
facebook twitter YM RSS

Comenteaza

 
trimite
Sondaj alte sondaje

Cum il adormi seara pe copilul tau?
Loading ... Loading ...
Gemenele mele
Gemenele mele 07.01.2014
107 voturijust_alinutzaa
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
95 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
80 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
185 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
184 voturitzuky