SuperBebe
Intra in Banda-Info

Sarcina: A noua luna – Saptamana 37

09.09.2010 superbebe

La inceputul celei de-a noua luni, bebelusul tau masoara 45 cm si cantareste 2,400 kg. Continua sa creasca si in lungime si in greutate. Pielea sa este din ce in ce mai intinsa. Este pregatit pentru marele voiaj.

9
Foto 1 din 1

Tu


Noptile sunt din ce in ce mai agitate si arzi de nerabdare sa nasti. Respiri mai usor deoarece plamanii si stomacul sunt eliberati de presiune pentru că uterul a coborat pregatindu-se de nastere. Drumurile la toaleta se intetesc insa deoarece vezica urinara este din nou comprimata de kilogramele in plus detinute de bebelusul tau. Asadar nevoia de a urina este tot mai frecventa.

Bebelusul tau


Se misca mai putin din lipsa de spatiu. Vernixul care a „tapisat” pielea s-a detasat de piele si pluteste sub forma unor fulgi mari prin lichidul amniotic. Copilul masoara in mod normal 48 cm si cantareste 2,900 kg, dar aceste valori pot fi depasite. Pielea este intinsa corespunzator. Micutul continua sa-si antreneze respiratia. Toate organele sunt mature, mai putin plamanii. Craniul nu este inca solidificat.

De stiut


Daca ai contractii dureroase si regulate la fiecare 10 minute, iar uterul se intareste, mai mult ca sigur ca a inceput travaliul. In aceste conditii este timpul sa pleci la maternitate. Daca contractiile nu sunt dureroase si regulate poate fi doar alarma falsa. In cazul in care se rupe apa, pleaca imediat la maternitate pentru ca bebelusul nu mai este intr-un univers steril. Daca nu poti sa dormi, nu ezita sa faci o baie calda. De asemenea, daca nu iti mai simti copilul miscand-se, sau foarte putin, mergi la maternitate.

Conditii excelente pentru nastere


Esti pe ultima suta de metri. Incepand cu aceasta saptamana bebe este in mod normal in cea mai buna pozitie de nastere, adica a adoptat probabil pozitia finala. Daca ecografia deovedeste ca pozitia copilului nu este potrivita pentru nastere, este mai mult decat probabil ca medicul sa iti dea indicatia de a naste prin cezariana pentru a evita riscuri.

 
1 voturi
facebook twitter YM RSS

Comenteaza

 
trimite
Sondaj alte sondaje

Cum il adormi seara pe copilul tau?
Loading ... Loading ...
Gemenele mele
Gemenele mele 07.01.2014
107 voturijust_alinutzaa
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
95 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
80 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
185 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
184 voturitzuky