SuperBebe
Intra in Banda-Info

A-23-a luna – Semnale ce trebuie cunoscute

12.09.2010 superbebe

Dupa perioada dificila a primului an, cand sugarul depinde in totalitate de parinti pentru ca nu se poate misca singur, nu se poate hrani si ingriji singur, nu urmeaza deloc o perioada usoara pentru parinti. Din contra, lunile cuprinse intre 1 si 2 ani sunt chiar mai solicitante fiindca micutul incepe sa mearga. Sunt 12 luni minunate, pline ochi cu noutati pe care micutul le asimileaza ca un burete care absoarbe tot.

23-copil-1-2_semnele_unor_afec_grave_febra
Foto 1 din 1

Semnele unor afectiuni severe

Una dintre problemele cu care te confrunti cand copilul se apropie de 2 ani si este din ce in ce mai independent, incepe sa socializaze, sa mearga in locuri aglomerate sau deja la cresa, este faptul ca este expus tuturor virozelor, racelilor, micilor afectiuni de sezon, bacteriilor si virusilor de peste tot. De obicei, mamicile consulta intotdeauna medicul pediatru daca vad ceva semne la copil, pentru ca nu sunt sigure ca pot face diferenta intre o simpla raceala si o viroza sau o afectiune mai grava care trebuie tratata mai serios.

Sigur semnul cel mai important este febra. Daca temperatura puiului tau este peste 39 grade C, este cazul sa chemi doctorul. Temperatura normala pentru un sugar se situeaza intre 36-38 grade C. Dupa 1 an, poti sa-i masori temperatura copilului deja axial (la subrat). Daca simptomele se agraveaza dupa sapte-zece zile, s-ar putea sa ai de-a face cu o infectie bacteriana, cum ar fi o infectie a sinusurilor, care necesita un tratament cu antibiotice. Trebuie sa te adresezi doctorului, de asemenea, daca copilul doarme mult timp sau nu face miscare. Si nu in ultimul rand refuzul mancarii este un semn important. Daca nu vrea sa manance, trebuie, de asemenea, sa fie consulatat de medic. Daca copilul vomita, nu poate retine mancarea in organism, nici apa, e grav de asemenea. Iar daca nu merge la toaleta o zi intreaga, inseamna ca sufera de o deshidratare severa.

 
Am mai scris despre: , , , , , ,
2 voturi
facebook twitter YM RSS

Comenteaza

 
trimite
Sondaj alte sondaje

Cum il adormi seara pe copilul tau?
Loading ... Loading ...
Gemenele mele
Gemenele mele 07.01.2014
107 voturijust_alinutzaa
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
95 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
80 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
185 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
184 voturitzuky