SuperBebe
Intra in Banda-Info

Primele saptamani

Intalnirea cu bebe si depresiile postnatale

Inca din timpul sarcinii legatura afectiva dintre mama si copil este una foarte puternica. Totusi, in timp ce multe mamici simt legatura cu bebe inca dupa prima ecografie, altele sunt ingrijorate ca nu au acel “instinct matern”. Legatura dintre mama si copil este extrem de importanta iar daca aceasta nu are loc pot interveni depresii pre sau postnatale.


citeste »

Masajul contra colicilor

Ilustratie: Cosmin Ardeleanu

În primele săptămâni de viaţă ale bebeluşului poate cea mai mare bătaie de cap pe care o au mămicile este cauzată de colici, când micuţul „ţine concerte” nesfârşite de plânsete.


citeste »

Consilierul in alaptare

bottle_feeding1_hdr_1

Dacă tot suntem în Săptămâna Mondială a Alăptării, organizată de Asociaţia Hands Across Romania şi Asociaţia pentru Naştere Naturală şi Alăptare (ANNA), vom discuta şi despre consilierul în alăptare. Cine este? Ce face? Cum şi când face?


citeste »

Băița de la A la Z

Ilustratie: Cosmin Ardeleanu

Pentru sănătatea şi confortul bebeluşului, fiecare mămică trebuie să acorde o atenţie deosebită igienei zilnice a acestuia. Chiar dacă pare destul de simplu, îmbăierea micuțului este o „’operațiune” minuțioasă și delicată.


citeste »

Primii paşi de părinte

Ilustratie: Cosmin Ardeleanu

Primele momente alături de nou-născut pot fi pentru unii părinţii mai dificile, mai greu de descifrat decât primii paşi ce îi va face micuţul peste un timp. Aceste momente sunt însă cele mai frumoase, mai magice.


citeste »

Primele teste la naştere

pag74teste_la_nastere

Imediat după naştere, chiar în primele 5 minute, bebeluşul este supus unui test, aşa-numitul Scor Apgar.


citeste »

Primele săptămâni: Păr, piele, stări după naştere

Ilustratie: Cosmin Ardeleanu

Aspectul exterior şi felul cum arăţi de cele mai multe ori automat îţi influenţează starea. În timpul sarcinii şi imediat după naştere, stările sunt în general determinate de shimbările hormonale care porduc adevărate iureşe în corpul tău, influenţându-ţi negativ nu doar starea, ci mai ales corpul. Astfel aspectul pielii şi părul sunt primele care pierd în lupta cu hormonii şi evident primele afectate şi distruse. Dar nu definitiv.


citeste »

Baby-blues

Ilustratii: Cosmin Ardeleanu

Medical numita depresie post-partum, tristetea inexplicabila pe care o simti uneori ca proaspata mama nu ti se întampla numai tie, si in niciun caz nu e ceva condamnabil sau un…


citeste »

Hai la joaca afara, in aer liber!

Inlustratie: Cosmin Ardeleanu

Specialistii sunt de parere ca plimbarile in aer liber ale bebelusilor si chiar ale nou-nascutilor sunt deosebit de importante, caci aerul curat ajuta la intarirea sistemului imunitar. Precautii de iarnaParerea…


citeste »

Scaderea fiziologica in greutate

Ilustratie: Cosmin Ardeleanu

Prima saptamana de viata a bebelusului poate fi considerata una dintre cele mai grele si, in acelsi timp, una dintre cele mai frumoase pentru proaspetii parinti. Primele teste. Nici nu…


citeste »
trimite
Sondaj alte sondaje

Cum il adormi seara pe copilul tau?
Loading ... Loading ...
Gemenele mele
Gemenele mele 07.01.2014
107 voturijust_alinutzaa
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
95 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
80 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
184 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
183 voturitzuky