SuperBebe
Intra in Banda-Info

Viata de gravida

Depresia viitoarelor mamici

Foto: Shutterstock

Sarcina este o perioadă deosebită în viața femeii. În general, în condiții de echilibru marital, este însoțită de stări afective pozitive – iubire, bucurie, încântare și așteptare optimistă a venirii micuțului, care să întregească familia. Echilibrul însă, de multe ori, este un lucru dezirabil.


citeste »

Calatoriile in timpul sarcinii

Foto: Shutterstock

Momentul conceperii unui copil este trăit de majoritatea femeilor ca pe o majoră schimbare a vieţii. Treptat se schimbă obiceiuri, nevoi şi aspecte afective, iar priorităţile devin altele, astfel că şi programul de vacanţă sau de călătorie ar putea suferi modificări.


citeste »

Happy Valentine’s Day!

Foto: Shutterstock

Nici nu au trecut bine sărbătorile de iarnă, că alt eveniment important vine cu repeziciune din urmă: Valentine’s Day. Cu siguranţă vei dori să petreci această zi la restaurant, împreună cu iubitul tău, lăsând la o parte, pentru câteva ore, grijile cotidiene.


citeste »

Sarcina gemelară

Foto: Shutterstock

Ce poate fi mai frumos decât faptul că vei fi mamă? La acest lucru te-ai gândit în momentul în care medicul tău ţi-a dat marea veste. Însă după câteva zile, după ce a trecut euforia, începi să te întrebi dacă nu cumva vei naşte gemeni. Mai ales că ai gemeni în familie. Nu te speria! Este o sarcină ca oricare alta care la sfârşit îţi va oferi de două ori mai multe satisfacţii.


citeste »

Credinţe, superstiţii şi ciudăţenii legate de sarcină

Foto: Shutterstock

Ca în multe alte aspecte ale vieţii, şi în privinţa femeilor gravide există tot felul de credinţe, superstiţii, idei preconcepute sau obiceiuri ce au drept subiect sarcina. Cele mai multe nu au nicio legătură cu zona medicală. Sunt, de regulă, idei mai mult sau mai puţin preconcepute ce au legătură cu cultura locală sau regională din care provine femeia gravidă.


citeste »

Înţelegerea hormonilor în sarcină

Foto: Shutterstock

Prima sarcină din viaţa unei femei reprezintă unul dintre cele mai minunate şi, în acelaşi timp, dramatice momente prin care trece viitoarea mamă. Pe măsură ce embrionul creşte, apar numeroase schimbări în corpul şi în mintea gravidei.


citeste »

Cunoaste-ti drepturile!

Foto: Shutterstock

 Foarte multe gravide nu reusesc sa beneficieze in cele noua luni de sarcina de drepturile pe care le prevede legislatia muncii, dar si mai grav este ca necunoasterea acestor drepturi…


citeste »

Miscarea inseamna viata

Foto: Shutterstock

Perioada celor noua luni de sarcina este cu totul speciala in viata unei femei. De aceea, orice viitoare mamica nu trebuie sa lase sa apara „efecte secundare” (multe kilograme acumulate,…


citeste »

Insarcinata sau mamica, cat timp stai in concediu?

Foto: Shutterstock

Atunci cand ne gandim la concediul pe care il vom avea inainte de nasterea copilului, in ultima perioada a sarcinii sau dupa nasterea lui, lucrurile par a avea, firesc, doar…


citeste »

Alimentatia care favorizeaza somnul

Foto: Shutterstock

Problemele de somn si cauzele insomniei sunt multiple in timpul sarcinii. Proastele obiceiuri alimentare, mai ales cele dinaintea orei de somn, se numara printre cauzele dificultatilor legate de adormire si…


citeste »
trimite
Sondaj alte sondaje

Cum il adormi seara pe copilul tau?
Loading ... Loading ...
Gemenele mele
Gemenele mele 07.01.2014
107 voturijust_alinutzaa
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
95 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
80 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
184 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
183 voturitzuky