Crema de dovleac cu mere si nuci

    Ingrediente: 1,5 kilograme cubulete de dovleac, 750 g ceapa, 50 g unt, 500 g cubulete de mere curatate, 2 mere intregi, 1 lingura zahar, 1250 ml supa de legu,e, un varf de cutit scortisoara macinata, un varf de cutit allspice pisat, 150 g nuci prajite, sare piper.

    8 portii – 75 minute

    Caliti ceapa taiata foarte marunt (eventual , rasa fin) in unt, timp de 5 minute. Adaugati cubuletele de dovleac si de mar si tineti-le la foc potrivit inca 5 minute, apoi adaugati zaharul, condimentele si supa de legume. Fierbeti pana cand se inmoaie dovleacul si merele (cam 20-25 minute). Luati vasul de pe foc si lasati compozitia la racit. Strecurati zeama si faceti din dovleac si mere un piure cat mai fin. Adaugati sare si piper dupa gust. Taiati merele intregi necuratate, in rondele. Eliminati mijlocul cu cotor. Prajiti rondelele la gratar. Turnati crema de dovleac in castroane, puneti in fiecare castron o rondea de mar prajit si peste aceasta presarati nuci prajite, zdrobite.

    Sfat superbebe: Pentru un gust cat mai placut si un aspect vizual frumos, puteti pune crema de dovleac cu mere si nuci cu o frunza de salvie sau tarhon. Dovleacul, chiar daca nu este inca sezonul lui, se gaseste in aproape orice supermarket.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here