Cozonac Kugelhupf

    Ingrediente: • 300 g unt • 10 oua • 10 linguri faina • 8 linguri lapte • 4 linguri zahar • 20 g drojdie • 1 lingurita coaja rasa de lamaie • 100 g stafide • 2 lingurite zahar praf • 1 lingura migdale sfaramate • sare

    2 bucati 60 minute

    Mod de preparare: Frecati 250g unt, pana se face spuma. Adaugati pe rand si 10 galbenusuri, 10 linguri de faina cernuta si 8 linguri de lapte caldut in care s-au pus 4 linguri de zahar. Adaugati un praf de sare, 20g drojdie muiata cu putin lapte caldut, putina coaja rasa de lamaie, 100g stafide albe fara samburi, amestecate cu stafide negre si, la sfarsit, albusurile batute spuma. Faceti din toate acestea un aluat pe care impartiti-l in doua forme inalte, unse cu unt si tapetate cu migdale zdrobite. Lasati cozonacii sa creasca la loc cald si ferit de curent. Coaceti –i la foc potrivit in cuptorul incalzit dinainte. tineti-i la copt 1 ora, spre final micsorand focul. Scoateti cozonacii din forme si presarati-i cu zahar praf.

    Pentru multi dintre noi, parca nu e Craciun daca nu miroase in casa a cozonac. De aceea trebuie sa scoti din cuptor cel mai bun cozonac si, pentru asta trebuie sa stii cateva trucuri: – Faina pe care o folosesti trebuie sa fie neaparat uscata si de buna calitate. – Ouale trebuie sa fie proaspete si nu trebuie sa pui mai multe decat scrie in reteta, caci altfel nu va mai creste cozonacul. – Cand framanti coca, ea nu trebuie sa se rupa, ci sa fie elastica. – Ca sa capete un luciu frumos, cozonacii trebuie unsi de doua ori: o data cand ii punem in forma si o data inainte sa ii pui in cuptor. – Nu ii tine in cuptor mai mult decat trebuie (maximum o ora). – Cozonacii nu se taie calzi!

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here