SuperBebe
Intra in Banda-Info

Sarcina: A noua luna – Saptamana 35

09.09.2010 superbebe

La inceputul celei de-a noua luni, bebelusul tau masoara 45 cm si cantareste 2,400 kg. Continua sa creasca si in lungime si in greutate. Pielea sa este din ce in ce mai intinsa. Este pregatit pentru marele voiaj.

9
Foto 1 din 1

Tu


Abdomenul tau se contracta zilnic. Dar aceste contractii, chiar daca sunt puternice, nu sunt foarte frecvente si survin la intervale neregulate, iar in astfel de momente abdomenul tau se intareste. Ai rabdare, momentul nu a sosit inca, desi corpul se pregateste de nastere. Intre timp discuta cu partenerul tau daca va asista sau nu la nastere. Gandeste-te daca simti nevoia sa te mai ajute cineva dupa nastere (mama, soacra sau o prietena ori bona). Uterul masoara 33 cm.

Bebelusul tau


Grasimea se acumuleaza sub pielea sa si laguno incepe sa dispara. Bebe masoara 45 cm si cantareste 2,400 kg si se pregateste sa vina pe lume. Bebe elimina intre 25 si 30 mililitri de urina pe ora in lichidul amniotic. Loveste cu picioarele din ce in ce mai viguros, iar cand va fi gata sa iasa, va secreta el insusi un hormon ce va declansa nasterea. El are suficienta forta pentru a infrunta lumea exterioara!

De stiut


In acest stadiu al sarcinii, un raport sexual poate declansa nasterea. Sperma contine prostaglandine, hormoni care actioneaza asupra fibrelor musculare ale uterului. Daca esti stresata sa nasti, iata ce poti face, dar asta nu merge de fiecare data. Pregateste-ti valiza de maternitate si asigura-te ca si partenerul tau stie de unde sa o ia. Odihneste-te si fa exercitii de respiratie daca te-ai decis sa nasti normal.

Deja un adevarat bebe


8 luni deja. Micul tau bebelus este greu si din ce in ce mai inghesuit. In ceea ce priveste creierul sau, acesta a atins talia maximă. Bebelusul tau produce 100 de miliarde de neuroni cu 100 de miliarde de conexiuni care vor dura toata viata sa. Si toate acestea au inceput de 28 de saptamani (in sapatamana a 7-a). Daca nasterea se produce acum, chiar daca copilul e considerat prematur, va supravietui fara probleme. Totusi, bineinteles, cu cat ramane in burtica ta mai mult si se parcurg toate saptamanile de sarcina, cu atat este mai bine pentru sanatatea si dezvoltarea sa. In cursul acestor ultime saptamani, corpul tau transfera bebelusului o imunitate temporarară contra maladiilor infantile (cum este oreionul sau rujeola), copilul fiind protejat pana la primele vaccinari. Pielea sa este intinsa si lugano a inceput sa dispara. Acum incepe perioada cea mai rapida in care bebe acumuleaza kilograme. Va castiga intre 250 si 350 de grame pe saptamana. Si cantareste deja aproape 3 kg.

 
1 voturi
facebook twitter YM RSS

Comenteaza

 
trimite
Sondaj alte sondaje

Cum il adormi seara pe copilul tau?
Loading ... Loading ...
Gemenele mele
Gemenele mele 07.01.2014
107 voturijust_alinutzaa
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
95 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
80 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
185 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
184 voturitzuky