Nou nascut: Luna 6/Saptamana 24 de viata

    [PARAG]
    Caracteristic acestei varste este schimbarea brusca de stare. Cel mic se poate infuria brusc pe ceva care il deranjeaza, insa, la fel de repede, poate uita de suparare si sa se inveseleasca atunci cand i se prezinta o jucarie. In urmatoarele saptamani, aceste schimbari bruste de stare se vor diminua pe masura ce copilul va invata sa-si controleze sentimentele. Nu te astepta la prea mult din partea lui, deoarece procesul de invatare a controlului asupra emotiilor si sentimentelor va dura cativa ani de zile.
    Tot acum, poti spune ca ai un mic Ahile acasa, deoarece, pe zi ce trece, devine mai puternic. Bebelusul ar putea sta singur in fundulet, fara ajutor, insa va avea o pozitie putin aplecata in fata sau intr-o parte. Isi exerseaza tot mai mult muschii de la picioare deoarece simte o nevoie urgenta de a se ridica in picioare, lucru care nici nu poate fi pomenit acum, fara ajutorul tau. Iar pentru ca a invatat sa se roteasca cu incredere, se va folosi de aceasta tehnica pentru a se misca prin camera.
    Pe zi ce trece, are tot mai mare nevoie de sprijinul tau emotional. Va trebui sa petreci cat mai mult timp cu el, sa va jucati impreuna, sa va alintati unul pe altul, lucru care ii va da un sentiment de incredere si securitate. Cumpara-i carti cartonate, pentru varsta lui si cititi impreuna. Aceasta activitate il va ajuta in procesul de invatare, la fel cum va va ajuta pe amandoi sa stabiliti o relatie cat mai stransa.
    [/PARAG]

    [PARAG]
    [HP] Probleme ce pot aparea la aceasta varsta [/HP]
    Bronsita este o infectie a tractului respirator superior care poate aparea la orice varsta. Daca micutul tau are bronsita, de cate ori ii vei pune mana pe piept, vei simti un huruit puternic la fiecare respiratie. Alte simptome ce pot caracteriza aceasta afectiune sunt: tuse productiva, febra, dificultate respiratorie sau simptome ale unei raceli. Pentru a alina aceste simptome, poti folosi un umidificator de camera sau un aparat pentru aerosoli. Foloseste-te de dus pentru a face cat mai multi aburi in camera de baie, inainte de a-l aduce pe cel mic la spalat. Si, foarte important, evita expunerea bebelusului intr-un mediu unde se fumeaza. Trebuie mentionat ca bronsita este o afectiune mult mai complicata decat raceala, motiv pentru care tratamentul ar putea fi medicamentos sau chiar cu antibiotice. De aceea, la primele semne ale bronsitei, cere sfatul medicului pediatru, care poate stabili cea mai buna metoda de tratament.
    Starea de voma este mai degraba un simptom decat o afectiune in sine. Este un semn care arata ca bebelusul se simte rau. Voma poate fi consecinta unei tulburari stomacale sau a tractului intestinal. Poate fi un simptom al unor afectiuni grave precum pneumonia sau meningita, la fel cum poate aparea dupa ingestia de medicamente sau alte substante chimice. Poate fi insotita de febra, inapetenta, tuse, constipatie, diaree sau deshidratare. Pentru orice astfel de simptom, ar fi bine sa-ti duci copilul la medic si sa-i dai cat mai multe lichide, pentru a evita deshidratarea.
    [/PARAG]

    [SFAT]
    [HS] Nu uita! [/HS]
    La sfarsitul varstei de sase luni, cel mic va cantari aproximativ 7.100 de grame si va masura in medie 66 de centimetri.
    Joaca reprezinta un adevarat „job” pentru cei mici. Jocurile care implica miscari si actiuni sunt foarte importante in dezvoltarea fizica a bebelusului.
    Nu uita de vizita la medic. La varsta de sase luni, celui mic i se va mai face un control de rutina si va fi vaccinat, conform grilei de vaccinari aprobata de Ministerul Sanatatii.
    [/SFAT]

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here