SuperBebe
Intra in Banda-Info

Sarcina: A sasea luna – Saptamana 23

09.09.2010 superbebe

La inceputul celei de-a sasea luni, copilul tau masoara 28 cm si cantareste 560 g. Se misca mult si incepe sa reactioneze la sunete.

6
Foto 1 din 1

Tu


Respiratia ta este din ce in ce mai rapida pentru ca eliberezi mai mult dioxid de carbon. Trebuie sa il eliberezi si pe cel eliminat de bebelus si sa ii dai oxigen. Consecinta: respiri din ce in ce mai greu de fiecare data cand faci cel mai mic efort, cand urci scarile de exemplu. Uterul continua sa creasca pentru a-i permite bebelusului tau sa creasca normal.

Bebelusul tau


Mugurii dentari dezvolta deja viitorii dinti de lapte. Diferenta dintre organele sexuale este acum completa si sexul este vizibil la ecografie. Daca viitorul bebelus va fi baietel, testiculele sale nu au coborat inca din scrot. Micutul masoara 28 cm si 560 g. Bebe se misca foarte mult, in jur de 20-60 de miscari intr-o jumatate de ora, fiind capabil sa isi prinda picioarele. Celulele nervoase sunt la locul lor si urmeaza sa se lege intre ele. Viitoarele amprente digitale se deseneaza si formeaza mici linii pe degete si palme.

De stiut


Daca ai febra, peste 37,8 grade Celsius, timp de 24 de ore, trebuie sa iti consulti medicul. Poate fi vorba de o raceala banala, dar si de o infectie urinara ce trebuie tratata imediat. In caz contrar, o astfel de afectiune poate sta la originea contractiilor si exista riscul declansarii unei nasteri premature.
Ai grija sa nu ai lipsa de fier (bebelusul are nevoie) pentru a nu avea anemie. Mananca atunci carne, oua, cereale, ciocolata.

Culoarea pielii si dezvoltarea creierului


In aceasta saptamana, se depoziteaza pigmentul care va colora pielea. Aceasta are deocamdata un aspect ridat (sifonat), dar se va intinde in saptamanile care urmeaza. In acelasi timp, creierul incepe sa se dezvolte rapid. Membrele sunt din ce in ce mai proportionale.

 
1 voturi
facebook twitter YM RSS

Comenteaza

 
trimite
Sondaj alte sondaje

Cum il adormi seara pe copilul tau?
Loading ... Loading ...
Gemenele mele
Gemenele mele 07.01.2014
107 voturijust_alinutzaa
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
95 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
80 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
184 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
183 voturitzuky