SuperBebe
Intra in Banda-Info

Sarcina: A treia luna – Saptamana 13

09.09.2010 superbebe

La inceputul celei de-a treia luni, bebelusul tau masoara 5,5 cm si cantareste 10 g. Celulele nervoase ale creierului sau se multiplica. Isi misca capul si isi agita bratele si picioarele.

3
Foto 1 din 1

Tu

Aceasta saptamana marcheaza sfarsitul celei de-a treia luni de sarcina. Talia incepe sa fie din ce in ce mai mare, nu prea mai incapi in hainele obisnuite si incepi sa nu mai fii la fel de agila. Greturile si arsurile stomacale se estompeaza, iar in saptamanile ce vin vei fi mult mai in forma decat pana acum. La sfarsitul celei de-a treia luni de sarcina, uterul are marimea unui grapefruit mare.

Bebelusul tau

Articulatiile ii functioneaza, mainile se deschid si se inchid. Apar primele miscari de aspiratie ale gurii si fetusul incepe sa inghita putin lichid amniotic, care, compus din apa bogata in saruri minerale, ii mentine temperatura constanta si il protejeaza de socuri. Pigmentul pielii (melanina) se elaboreaza progresiv. Fetusul masoara 12 cm si cantareste 65 g.

De stiut

Daca nu ai facut-o pana acum, grabeste-te sa anunti angajatorul sau institutiile de protectie sociala despre faptul ca esti insarcinata pentru a putea beneficia de drepturile pe care le prevede legea in favoarea ta. Nu uita ca este foarte important sa iti hidratezi foarte bine pielea.

Cresterea in greutate

Viitorul bebelus este intr-o etapa a dezvoltarii sale in timpul careia cresterea in greutate se va face extrem de rapid. Urechile si ochii sunt pozitionate. Cele 27 de oase de la mana sunt deja formate, iar bebelusul incepe sa isi suga degetul mare.

 
1 voturi
facebook twitter YM RSS

Comenteaza

 
trimite
Sondaj alte sondaje

Cum il adormi seara pe copilul tau?
Loading ... Loading ...
Gemenele mele
Gemenele mele 07.01.2014
107 voturijust_alinutzaa
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
95 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
80 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
184 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
183 voturitzuky