Nou nascut: Luna 11/Saptamana 47 de viata

    [PARAG
    Din aceasta saptamana, cel mic va incepe sa faca tot felul de isterii, prin care isi va exprima emotiile si sentimentele. Istericalele ii vor da ocazia sa-si exprime, in primul rand, furia si frustrarea. Daca prichindelul face o criza de isterie atunci cand ceva nu a iesit pe placul lui, pastreaza-ti calmul, pleaca de langa el sau du-l la el in camera pana se linisteste. Fa-o repede, fara prea multe cuvinte, si tine minte ca daca nu exista audienta, isteria se va sfarsi in cateva minute.
    Copilul tau incepe sa face diferenta dintre un comportament „bun” si unul „rau”. Va atrage atentia asupra comportamentului sau bun, va cauta din priviri aprobarea ta si va repeta aceeasi activitate care te-a facut pe tine mandra de el. Va face tot posibilul sa evite dezaprobarea ta, iar de cate ori se va simti vinovat de ceva, se va ascunde de tine. Incearca sa nu te tii tot timpul dupa cel mic pentru a vedea ca face in fiecare moment. Lasa-l sa exploreze in tihna lucrurile noi, bineinteles daca nu exista niciun pericol in preajma lui, pentru ca altfel nu-ti va mai da atentie. Corecteaza-i comportamentul doar atunci cand acesta necesita o corectare.
    Exista bebelusi care la aceasta varsta sunt foarte activi si care care nu stau locului o clipa. Se catara, se muta dintr-un loc in altul, merg de-a busilea, parca fara odihna. Intr-un astfel de caz, ai grija de siguranta copilului tau, pentru ca daca acesta este foarte activ, ar putea sa se accidenteze in marea lui explorare a mediului inconjurator.
    La aceasta varsta, micutul tau va avea deja o jucarie preferata, pe care o va purta tot timpul cu el. Nu incerca sa i-o iei din brate, deoarece specialistii sunt de parere ca un animalut de plus preferat ii ajuta pe cei mici sa se simta mai confortabil atunci cand unul dintre parinti nu este langa el.
    [/PARAG]

    [PARAG]
    [HP] Afectiuni de vara [/HP]
    Corpul unui bebelus care sufera de hipertermie creeaza mai multa caldura decat este capabil sa elimine. Hipertermia poate fi cauzata de conditii externe si se poate manifesta cel mai probabil in lunile de vara, cu urmatoarele simptome: febra, obraji imbujorati, pierderea cunostintei, slabiciune, piele cu aspect uscat si foarte fierbinte, ritm cardiac rapid, lipsa transpiratiei, stare de neliniste, apoplexie.
    Pentru prevenirea supraincalzirii organismului bebelusului, elimina toate activitatile copilului care ar putea sa se desfasoare afara, pe canicula. Ofera-i celui mic foarte multe lichide, imbraca-l in haine lejere, deschise la culoare, din bumbac sau in, pentru a preveni supraincalzirea. Cere de urgenta sfatul medicului in cazul in care copilul da semne de deshidratare sau isi pierde cunostinta. Nu exista tratament medicamentos pentru aceasta hipertermie, insa medicul te poate invata cum sa-i aplici celui mic comprese reci pe piele, pentru a ajuta la scaderea temperaturii corporale.
    Rinita alergica, sau febra fanului, este o reactie alergica fata de anumite substante din mediu. Este una dintre cele mai frecvente afectiuni alergice, care se manifesta prin scurgere nazala, iritatia ochilor si stranuturi in cascada. In cazul in care banuiesti ca micutul are simptomele unei rinite alergice, cere sfatul medicului, care ii va prescrie un tratament antihistaminic. Nu-i administra copilului niciun fel de medicament impotriva alergiilor pentru care nu ai nevoie de prescriptie medicala si incearca sa pastrezi mediul in care creste copilul tau cat mai curat. Elimina factorii alergeni din casa si, eventual, foloseste un purificator de aer.[/PARAG]

    [SFAT]
    [HS] Nu uita! [/HS]
    La aceasta varsta, copilul tau ar putea sa cantareasca aproximativ 9.700 de grame si sa masoare circa 75 de centimetri in lungime.
    In jurul acestei saptamani, ritmul de crestere fizica a celui mic se va incetini putin. Acest lucru deoarece este antrenat in tot mai multe activitati care vor duce la arderea mai multor calorii. Nu te speria si nici nu incerca sa faci comparatii intre copilul tau si cel al prietenelor din parc.
    [/SFAT]

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here