SuperBebe
Intra in Banda-Info

A 26-a luna de viata – Activitati artistice

12.09.2010 superbebe

Abilitatile si deprinderile pe care le capata copilul de la 0 la 2 ani sunt mult mai evidente decat cele care apar in perioada copilariei, pana la varsta prescolara. Acest lucru nu inseamna ca in viata celui mic nu apar schimbari sau ca aceste schimbari sunt mai putin emotionante decat cele care se petrec in primele sale luni de viata. A privi cum bebelusul tau creste si se transforma in copil poate fi una dintre cele mai minunate experiente din viata ta.

26-copil-2-3_desenatul_si_alte_act_artistice
Foto 1 din 1

Observand schimbarile prin care trece copilul tau si rapiditatea cu care se petrec aceste schimbari, poate fi o experienta de nedescris in cuvinte. Desi exista foarte multi care numesc aceasta perioada, de la 2 la 3 ani, teribila, sunt multe lucruri pe care te poti concentra, astfel incat sa nu bagi in seama micile incercari grele la care te va supune cel mic. Se spune ca intelepciunea vine cu varsta, insa dragostea de mama nu tine cont de nimic. Oricate intrebari absurde ti-ar pune cel mic, oricat ar refuza sa manance ce i-ai pregatit tu cu mare drag si oricata dezordine ar face rpin casa, toate aceste mici neplaceri sunt pasagere si se uita imediat ce prichindelul iti va arunca o privire duioasa si iti va spune ca te iubeste. Desi este perioada in care fizic incepe sa semene cu un adult, psihic si emotional este inca dependent de tine. Iar acest lucru va mai dura foarte mult timp de aici inainte. Cu toate acestea el iti va cere tot mai multa independenta, inconstient de nevoia pe care o are de tine. Pe masura ce copiii cresc, independenta devine din ce in ce mai importanta. Vei constata ca atunci cand il grabesti si vrei sa-l imbraci cat mai repede, el va fi tot mai rebel si iti va refuza ajutorul spunand sau gesticuland ca poate face si singur acest lucru. Acelasi lucru se va intampla si atunci cand vei dori sa-i dai o mana de ajutor la periatul dintisorilor. Realizarile pe care cel mic le va atinge in ceea ce priveste micile sale activitati nu trebuie privite ca si cum nu ar fi mare lucru. Acestea sunt lucruri care, la timpul lor au fost dificil de invatat pentru cel mic, iar acum, cand a reusit sa faca anumite maruntisuri, el va dori sa iti arate tot ce stie si se va mandri cu abilitatile sale. Chiar daca te grabesti si vrei sa scapi mai repede de imbracatul celui mic sau vrei sa-l duci cat mai repede la culcare, intotdeauna trebuie sa-ti gasesti timp pentru a-i da lui posibilitatea sa faca singur ceea ce stie si sa-l admiri pentru asta. Intotdeauna apreciaza-l cu gesturi si cuvinte si spune-i cat esti de mandra de el. Desi par vorbe mari, sfaturile acestea sunt mai mult decat esentiale in dezvoltarea celor mici. Fa-ti in fiecare zi timp pentru a te juca cu el, a-i citit si a-l invata lucruri noi. La fel cum trebuie sa-ti faci timp pentru a-i da sansa sa-ti demonstreze ce a invatat. Povestea de dinainte de culcare este una dintre cele mai importante activitati deoarece ii va fi de mare ajutor in dezvoltarea limbajului si dezvoltarea intelectuala. In acest fel se formeaza dragostea pentru lectura si, peste scurt timp, te vei mandri ca micutul tau citeste in loc sa piarda timpul la computer sau la televizor.

Copilul tau va putea sa faca urmatoarele lucruri:

  • sa se spele si sa se usuce pe maini fara ajutor din partea ta sau a altcuiva.
  • exprimarea devine tot mai clara, astfel incat cel mic va fi inteles aproape de toti interlocutorii sai.
  • desenatul si alte activitati artistice isi vor face simtita prezenta in viata celui mic si pe masura ce face tot mai multe incercari, aceste talente se vor imbunatati. Pentru inceput, la acesta varsta, desentaul unei linii drepte reprezinta una dintre principalele sale abilitati.

 
1 voturi
facebook twitter YM RSS

Comenteaza

 
trimite
Sondaj alte sondaje

Cum il adormi seara pe copilul tau?
Loading ... Loading ...
Gemenele mele
Gemenele mele 07.01.2014
107 voturijust_alinutzaa
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
95 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
80 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
185 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
184 voturitzuky