SuperBebe
Intra in Banda-Info

Save the Start – Salveaza inceputul vietii! De ce sa stocam ADN la nastere?

01.05.2014 Florin Vlanga

ADN-ul (acidul dezoxiribonucleic) reprezinta o molecula ce se gaseste in toate celulele umane si sta la baza tuturor formelor organice de viata de pe Terra. ADN-ul stocheaza toata informatia genetica, necesara desfasurarii vietii zilnice. Aceasta informatie este transmisa de la o generatie la alta.

Stocarea de ADN este foarte valoroasa deoarece ADN-ul contine informatii vaste despre cine suntem si cine au fost stramosii nostri. El defineste trasaturile fizice si mentale si chiar determina daca putem transmite generatiilor viitoare anumite stari sau boli.

Structura ADN-ului este unica pentru orice individ al oricarei specii. Ba mai mult, este unica la nastere. Apoi ea sufera modificari pe tot parcursul vietii. Aproximativ 75% dintre boli pot fi identificate urmarind compozitia genetica a individului.

Farmacogenomica si cunoasterea tiparului ADN vor ajuta medicii sa gaseasca medicamentele sau schemele de tratament care ar functiona cel mai bine in cazul fiecarei persoane, dar si pe cele care ar fi ineficiente.

Gratie progreselor din genetica, cercetatorii au reusit sa identifice mutatiile produse in ADN care sunt raspunzatoare de aparitia anumitor tipuri de cancer, boli cardiace sau alte afectiuni ereditare. Tinand seama de istoricul genetic al familiei, se face un pas important in aflarea cauzei bolii si mai ales in alegerea din timp a formei potrivite de tratament.

Bancile ce stocheaza ADN-ul permit ca structura genetica sa ramana nealterata pentru totdeauna, chiar si dupa moarte. Mostrele de ADN rezista pe perioada nedefinita in capsule speciale “SecuriGene”.

Celulele stem o posibila solutie pentru tratarea a peste 70 de boli!

Descoperite in anul 1978, celule stem hematopoietice din sangele cordonului ombilical au avut prima utilizare practica in 1988 cand a fost realizat primul transplant cu celule stem in scopul tratarii anemiei Fanconi la un copil de 5 ani. Copilul de atunci traieste si astazi datorita acelui transplant cu celule stem si este un militant activ al recoltarii de celule stem la nastere. Pana in prezent s-au efectuat cu succes peste 30.000 transplanturi cu acest tip de celule recoltate la nastere.

Conform Retelei Mondiale de Transplant Medular (WBMT), o organizatie stiintifica non-profit care se dedica studiului si realizarii transplanturilor cu celule stem, la sfarsitul anului 2012 a fost atins pragul primului milion de transplanturi cu celule stem, realizate in intreaga lume.

Tot in anul 2012 cercetarile in domeniul celulelor stem au fost recompensate cu premiul Nobel pentru Medicina. Cercetatorul britanic John B. Gurdon si cel japonez Shinya Yamanaka au fost recompensati cu Premiul Nobel pentru descoperiri in ceea ce priveste reprogramarea celulelor stem.

“Descoperirile lor au fost revolutionare pentru intelegerea modului in care se dezvolta celulele si organismele”, au spus reprezentantii comitetului Nobel.

Recoltarea de sange din cordonul ombilical se poate face doar la nastere si reprezinta o procedura simpla si scurta, care ofera deplina siguranta pentru sanatatea mamei si a copilului.

BIOGENIS este singura banca de celule stem din Romania ce poate extrage, prelucra si purifica AND la nastere!

Contact BIOGENIS, banca de celule stem 

www.biogenis.ro, office@biogenis.ro, Call center: 021.528.0202

 
1 voturi
facebook twitter YM RSS

Comenteaza

 
Comentarii

Postat la 2015-04-16 23:03:52
razvan

Locuri de Munca – Operator OnLine ! Uneori Oportunitatile ”pica din cer” Esti
salariat si nu-ti ajung banii? Esti somer si cauti un loc de munca? Inca nu ai gasit
jobul care sa-ti asigure un trai linistit? Incheiati imediat contract legal si incepeti
rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila!
Nu este un job, ci o afacere. Tu vrei stabilitate, vrei siguranta, vrei performanta. Si
le vei obtine, dar numai daca acorzi maxima importanta construirii solide şi
migaloase a unei afaceri puternice! Concentreaza-te pe obiective ce pot fi atinse
rapid si usor ,dar acorda atentie deplina si planului pe termen lung al afacerii!
Puteti desfasura aceasta activitate acasa la dumneavoastra de la calculatorul
personal.
Cerinte:
- cunostinte minime PC
- necesar calculator
- conexiune internet
- varsta minima 18 ani
- rabdare
- seriozitate
Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional pana in punctul
in care veti reusi sa va descurcati singur in aceasta activitate profesionala. Program
part-time/full-time . Cu perseverenta, 2-3 ore pe zi poti obtine cel putin
300 $ lunar sau chiar mai mult. Oferim si cerem seriozitate maxima. Va oferim
detalii dupa ce trimiteti textul PROIECT la adresa de email: razvan.lead_2011@yahoo.com


Postat la 2015-05-13 15:04:05
Razvan

Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala a cartilor electronice. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: razvan.lead_2011@yahoo.com

trimite
Sondaj alte sondaje

Cum il adormi seara pe copilul tau?
Loading ... Loading ...
Gemenele mele
Gemenele mele 07.01.2014
107 voturijust_alinutzaa
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
95 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
80 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
184 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
183 voturitzuky