Redefinire corporala fara febra musculara

    Ilustratie: Cosmin Ardeleanu

    Ca proaspata mamica, sigur ai cateva kilograme in plus de care vrei sa scapi cat mai repede pentru a reveni la forma initiala si pentru ca vechea garderoba, pe care nu ai mai folosit-o de foarte mult timp, sa reintre in folosinta.

    Alaturi de slabit este necesara si tonifierea musculaturii pentru redefinirea corporala. Inainte de a incepe o dieta si un program de gimnastica, mergi la medic si asigura-te ca ai voie sa demarezi actiunile potrivite pentru corpul tau.

    Sa incepem!

    Intinsa pe spate, pe o saltea de gimnastica, incordeaza abdomenul pentru a-ti apropia coloana lombara (mijlocelul) de saltea. Indoaie genunchiul drept, sprijinind talpa dreapta pe sol. Ridica piciorul stang, varful intins catre tavan. Cu o miscare lenta si controlata, coboara piciorul stang perfect intins catre saltea si apoi ridica-l spre tavan. Atunci cand cobori catre saltea, ai grija ca piciorul sa nu se prabuseasca si sa nu atinga solul; nu folosi forta gravitationala pentru aceasta coborare, foloseste-ti musculatura. Repeta miscarea lent, invingand forta gravitationala, de 10 ori. Apoi, mentine piciorul intins sus si descrie cercuri mici in tavan cu varfurile degetelor de la picioare bine intinse. Executa 10 cerculete in fiecare sens. Pe tot parcursul abdomenul este incordat si bazinul fix. Acelasi lucru si cu piciorul drept.

    Ridica talpile pe rand de pe saltea, intinde genunchii si varfurile, tot catre tavan. Mentine-le aici cateva secunde, apoi departeaza-le usor pana cand calcaiele depasesc putin latimea soldurilor. Nu le lasa mult in lateral, limiteaza si controleaza miscarea in functie de latimea soldurilor. Miscarea de departare-apropiere iti va solicita musculatura membrelor inferioare, iar mentinerea picioarelor catre tavan iti va actiona musculatura abdomenului inferior. Apropie si departeaza picioarele de 10 ori. Nu te grabi, concentreaza-te si respira in timpul executiei, oxigenul este foarte important.

    Indoaie genunchii
    si trage-i cu bratele catre piept, protejand astfel coloana lombara.

    Asaza mainile la ceafa, sustinand greutatea capului pe palme. Incordeaza abdomenul si ridica omoplatii de pe saltea. Musculatura gatului este relaxata datorita sprijinului pe palme. Asigura-te ca mijlocul este pe saltea si reia exercitiile descrise anterior. Mentinerea omoplatilor sus iti va actiona si musculatura abdominala superioara si astfel progresam.

    Daca iti coordonezi respiratia cu miscarea, nu te vei simti epuizata si nu vei face febra musculara.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here