Dupa vacanta, inapoi la scaunul de la birou

    Ilustratie: Cosmin Ardeleanu

    Un stil de viata activ este benefic pentru mama, dar si pentru oxigenarea si hranirea adecvata a copilului. Daca esti foarte ocupata si nu ai timp sa mergi la gimnastica prenatala, iti propun cateva exercitii indicate in fiecare dimineata si seara, inainte si dupa somn.

    Exercitiile adresate zonei cervicale a coloanei vertebrale (gatul/ceafa)

    Asezata pe un scaun sau minge de gimnastica, ochii deschisi, incepi cu miscari simple fata- spate ale capsorului, aduci barbia in piept si apoi privesti tavanul. Repeta de 10 ori miscarea, intr-un ritm lent.

    Pasul doi este miscarea laterala, apropiind urechea stanga de uma rul stang, apoi urechea dreapta de umarul drept, alternativ de 10 ori pe fiecare parte.

    Pasul trei
    , priveste spre dreapta si mult peste umar, apoi spre stanga, avand grija ca umerii sa fie cat mai relaxati si drepti. Ajungem si la miscari circulare, dar, atentie, realizam doar jumatate de cerc in fata, astfel: cobori urechea stanga la umarul stang, semicerc in fata, urechea dreapta la umarul drept si inapoi pe acelasi drum. Multi instructori de gimnastica realizeaza incalzirea zonei cervicale prin rotatii complete ale capului, fara sa constientizeze efectele daunatoare ale rotatiei in spate. Prin jumatatea de cerc in fata, musculatura cervicala se intinde si se relaxeaza, mai ales dupa incordarea acumulata dupa lucrul la calculator.

    Mergem mai departe si ne concentra m asupra umerilor, executand miscari de rotatie in spate si in fata, de cate 10 ori, urmate de rotatii ample ale bratelor, de asemenea, in ambele sensuri. Este posibil ca pe final de sarcina sa te trezesti dimineata cu degetele mainilor umflate si usor intepenite. In cazul acesta, iti recomand sa iei foarte in serios exercitiile prezentate, chiar daca iti par banale.

    Foarte multe viitoare mamici au apreciat aceste exercitii, cu o conditie – perseverenta si constanta.

    Pentru un efect mai prompt, incearca sa intinzi la maximum bratele sus in timpul rotatiilor. Suplimentar, tine mainile sus si strange-deschide pumnii.

    Asa cum este cunoscuta tendinta de intindere in timpul sarcinii, iti recomand o intindere cumpatata, adresata trunchiului. Tot stand pe scaun sau mingea de gimnastica, ridica mainile lateral, la nivelul umerilor. Curbeaza mult coloana spre stanga si apropie mainile; revino la pozitia initiala si mergi si pe partea dreapta.

    Un exercitiu excelent
    pentru mobilitatea coloanei vertebrale, dar si pentru ajutorul adus pielii din zona laterala a abdomenului in plina expansiune. Pielea, intinzandu-se progresiv, nu capata vergeturi, cu acest exercitiu, in conditiile unei hidratari duble – interna (consum crescut de apa) si externa (aplicarea cremelor speciale).

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here