SuperBebe
Intra in Banda-Info

Oaspeţi de seamă de Ziua Naţională la Grădiniţa Bambi şi Şcoala Gimnaziala Step by Step

04.12.2013 Lucia Rizea

Copiii de la Grădiniţa Bambi şi Şcoala Gimnaziala Step by Step ne-au dovedit ieri că sunt mândri ca sunt români. În cadrul evenimentul Suflet de roman de luni, 2 decembrie, copiii, îmbrăcaţi în straie populare, de sărbatoare, au primit oaspeţi de seamă, adevarate valori ale neamului românesc.

Foto 1 din 1

Astfel, domnul Ţepelus Petrachi, veteran din cel de-al doilea Razboi Mondial a răspuns întrebărilor pregătite  de copiii curioşi, purtând un dialog despre curaj şi dragostea de ţară.

Două mari sportive ale României, Monica Iagar şi Ruxandra Dragomir, le-au povestit copiilor despre mândria pe care o simte un sportiv atunci cand stă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere şi ascultă  imnul naţional, despre medaliile caştigate, dar şi despre munca susţinută pe care trebuie să o depună pentru a ajunge acolo.

Pechis Suciu, artist al Ansamblului Ciocarlia, împreună cu caţiva colegi le-au  prezentat copiilor câteva instrumente muzicale tradiţionale românesti: nai, fluier, clarinet şi au încins, împreună cu copiii, o horă pe cinste.

Copiii au prezentat musafirilor surprize muzicale din folclorul popular, dansuri şi strigături, expoziţii cu lucrări de artă inspirate după tablouri ale pictorilor români, o galerie a portretelor marilor domnitori, proiecte despre personalităţi marcante ale culturii române. Un grup de copii a decorat o poartă maramuresană, pe care au aşezat-o la loc de cinste, în curtea grădiniţei, o altă fereastră pentru cunoaşterea trecutului nemului nostru.

 
2 voturi
facebook twitter YM RSS

Comenteaza

 
trimite
Sondaj alte sondaje

Cum il adormi seara pe copilul tau?
Loading ... Loading ...
Gemenele mele
Gemenele mele 07.01.2014
107 voturijust_alinutzaa
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
95 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 22.11.2013
80 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
185 voturitzuky
David-Tudor
David-Tudor 14.10.2013
184 voturitzuky